ორაგული არაციმგალთან, ბროწეულის რედუქციასთან და აჯიკის სორბეტთან – ლუკა თოდუას რეცეპტით
ორაგული არაციმგალთან, ბროწეულის რედუქციასთან და აჯიკის სორბეტთან – ლუკა თოდუას რეცეპტით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ორაგული - 3 ნაჭერი
  • მჭადის ფქვილი - 200 გრ
  • კარაქი - 60 გრ
  • რძე - 150 გრ
  • ნაღები - 150 გრ
  • შებოლილი სულუგუნი - 40 გრ
  • ხორბლის ფქვილი - 120 გრ
  • საკვები წითელი საღებავი ზეთი - 40 გრ
  • მარილი
  • სოკო - 40 გრ
  • ხახვი - 1 ცალი
  • ბროწეულის წვენი - 300 მლ
  • ნაშარაფი - 120 გრ
  • მიხაკი
  • წითელი ბულგარული წიწაკა - 170 გრ
  • აგარ-აგარი - 5 გრ
  • ხმელი აჯიკა - 30 გრ
  • ხმელი ქინძი - 10 გრ
  • უცხო სუნელი - 5 გრ
  • ძმარი - 30 გრ
  • ნიორი - 2 კბილი
მომზადების წესები

ორაგული დაასუვიდეთ 50 გრადუსზე, 30 წუთით. პარალელურად, მოამზადეთ არაციმგალი ქვაბში, ჩააგდეთ კარაქი, დაუმატეთ მჭადის ფქვილი და მოხალეთ დაახლოებით 2 წუთში მოასხით რძე და ნაღები, შემდეგ კვერცხის გული და შებოლილი სულგუნი გადმოიტანეთ ფორმებში და მზად არის.

ბროწეულის რედუქცია: ბროწეულის წვენი ჩაასხით ქვაბში, მოაყარეთ შაქარი, მარილი, მოასხით ნაშარაფი და დაუმატეთ მიხაკი. დაარედიუსეთ და მზად არის.

წითელი დეკორი: ხორბლის ფქვილს დაუმატეთ ზეთი, მარილი და წყალი, მოათავსეთ სილიკონის ფორმებში და მოსხეთ სანამ არ გახდება ხრაშუნა.

აჯიკის სორბეტი: წითელ ბულგარულები გამოაცხვეთ, შემდეგ მოაშორეთ კანი და ჩაყარეთ ქვაბში. დაუმატეთ სუნელები, ძმარი და ნიორი დააბლენდერეთ. დაუმატეთ აგარ–აგარა, როგორც კი შესქელდება გაყინეთ მაცივარში.

სოკო და პატარა ხახვები: სოკო და პატარა ხახვები მოამზადეთ სურნელოვან კარაქში, ქონდართან ერთად.

პიტნიანი ნადუღის ფროსტინგი: ნადუღს დაუმატეთ კარაქი და პიტნა დააბლენდერეთ. გაატარეთ საწურში.