ჯიგრის ყაურმა თიხის ქოთანში – ბაბუას ნასწავლი რეცეპტით
ჯიგრის ყაურმა თიხის ქოთანში – ბაბუას ნასწავლი რეცეპტით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს რეცეპტი ჩვენმა ფეისბუქჯგუფის წევრმა – ელგა ტაბატაძემ შემოგვთავაზა. მკითხველების რეცეპტების სანახავად ეწვიეთ ჯგუფს.

ინგრედიენტები

  • ღორის ხორცის გულ – ღვიძლი (ჯიგარი) - 2 კგ
  • ხახვი - 500 გრ
  • ნიახური - 1 კონა
  • ქინძი - 1 კონა
  • ღვინო - 200 გრ
  • ტომატი - 3 სკ
  • ნიორი - 3 კბილი
  • კარაქი - 2 კოვზი
  • ხმელი წიწაკა და პილპილი
  • დაფნის ფოთოლი
მომზადების წესები

გულღვიძლი დაჭერით კუბიკებად და წამოადუღეთ, დუღილის დროს მოქაფეთ.

გადაიტანეთ ქოთანში, დაასხით ღვინო, დაადეთ დაფნის ფოთოლი, წიწაკა, პილპილი, წვრილად დაჭრილი ხახვი და ჩათუთქეთ ღვინოში, როდესაც დაიშრობს, დაამატეთ კარაქი და შებრაწეთ, კარგად რომ დაიბრაწება, დაამატეთ ტომატი, 1 ლიტრა ადუღებული წყალი, წვრილად დაჭრილი მწვანილები და ნიორი.

ადუღებულ 500 გრ წყალში გახსენით 3კოვზი ტომატი, მარილი.  5 წუთი წამოადუღეთ და გამორთეთ. გამოდის არაჩვეულებრივი. გემრიელად მიირთვით.