გულღვიძლი დაჭერით კუბიკებად და წამოადუღეთ, დუღილის დროს მოქაფეთ. გადაიტანეთ ქოთანში, დაასხით ღვინო, დაადეთ დაფნის ფოთოლი, წიწაკა, პილპილი, წვრილად დაჭრილი ხახვი და ჩათუთქეთ ღვინოში, როდესაც დაიშრობს, დაამატეთ კარაქი და შებრაწეთ, კარგად რომ დაიბრაწება, დაამატეთ ტომატი, 1 ლიტრა ადუღებული წყალი, წვრილად დაჭრილი მწვანილები და ნიორი. ადუღებულ 500 გრ წყალში გახსენით 3კოვზი ტომატი, მარილი. 5 წუთი წამოადუღეთ და გამორთეთ. გამოდის არაჩვეულებრივი. გემრიელად მიირთვით.