ექსკლუზიური მეგრული საცივის რეცეპტი – პირდაპირ სამეგრელოდან
ექსკლუზიური მეგრული საცივის რეცეპტი – პირდაპირ სამეგრელოდან
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

გაითვალისწინეთ, რომ ინგრედიენტების დოზა დაოკიდებულია ხორცის მასის რაოდენობაზე. 

ინგრედიენტები

  • ინდაური ან ქათამი
  • ნიგოზი - 200 გრ
  • უცხო სუნელი - 2 სკ
  • ქინძი - 1 სკ
  • ყვითელი ყვავილი - 1 ჩკ
  • ხახვი - 3 ცალი
მომზადების წესები

მოხარშეთ ინდაურის ან ქათმის ხორცი ხახვთან ერთად, ეს ხახვი კი შემდგომ დააბლენდერეთ ნიგოზის მასასთან ერთად, ან ცალკეც შეგიძლიათ. 

თუ გინდათ, რომ ცხიმიანი გამოვიდეს საცივი, მაშინ დააბლენდერეთ ნიგოზი ქათმის ნახარშთან ერთად, თუ გინდათ ნაკლებად ცხიმიანი საცივი, მაშინ აბლენდერეთ წყალთან ერთად.

ნიგოზთან ერთად უცხო სუნელი, ქინძი, ყვითელი ყვავილი, 1–2 ღერო ცოცხალი მწვანე ქინძი და მარილი გემოვნებით კარგად დააბლენდერეთ ნახარშის წყალთან, ან უბრალო წყალთან ერთად.

მოხარშული ქათამი ან ინდაური მობრაწეთ, დაჭერით ნაჭრებად და ჩაალაგეთ ნიგზვნიან წვენში.