სამარხვო ბეზე მუხუდოს წვენით – წარმოუდგენელია, მაგრამ შესაძლებელი
სამარხვო ბეზე მუხუდოს წვენით – წარმოუდგენელია, მაგრამ შესაძლებელი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს რეცეპტი ჩვენმა ფეისბუქჯგუფის წევრმა, ქალბატონმა ლიამ გაგვიზიარა. მკითხველების რეცეპტების სანახავად ეწვიეთ ჯგუფს. 

ინგრედიენტები

  • მუხუდოს კონსერვი - 120 გრ
  • შაქარი - 120 გრ
  • ლიმონის წვენი - 1 ჩკ
  • ვანილი
მომზადების წესები

მზადდება დაკონსერვებული მუხუდოს კონსერვისაგან. არც სუნი და არც გემო არ დაყვება. ვერ გაარჩევთ ბეზესგან, თუმცა ვისაც არ უყვარს ბეზე და ვინც მარხვას იცავს მათთვის საუკეთესო არჩევანია. 

საახალწლოდ, ალბათ ბევრი ოჯახი მოამზადებს სალათ ოლივიას, ნუ გადაღვრით მუხუდოს წვენს. ათქვიფეთ და მიიღებთ არაჩვეულებრივ ბეზეს.

მუხუდოს კონსერვის ცივი (მაცივარში ნადები) წვენი 120 მლ. ავთქვიფეთ მიქსერით, მაღალ სიჩქარეზე. სწრაფად ითქვიფება. გამყარების შემდეგ, დაამატეთ ეტაპობრივად შაქარი და თან თქვიფეთ. როდესაც შაქარი ბოლომდე დადნება, დაამატეთ 1 ჩ.კ. ლიმონის წვენი და ვანილი. მინიმუმ 15 წუთი თქვიფეთ. თუ გამომცხვარი გინდათ, დავსვათ ფორმებით კალკის ქაღალდზე და აცხვეთ 100 გრადუსზე, საათი და 30 წუთით.