დაიწყეთ ბრაუნის ცომის მომზადებით. გაადნეთ შავი შოკოლადი თქვენთვის მოსახერხებელი მეთოდით, მიკროტალღურ ღუმელში ან წყლის აბაზანაში ათქვიფეთ რბილი კარაქი შაქართან ერთად. დაამატეთ ერთი კვერცხი თქვეფის ეწყვეტის გარეშე. გაცრილი ნუშისა და ხორბლის ფქვილი, კაკაოს ფხვნილი და გამაფხვიერებელი. თუ არ გაქვთ ნუშის ფქვილი, შეგიძლიათ უბრალოდ დაჭყლიტოთ ნუშის ნამსხვრევები, ან შეცვალეთ ისინი ხორბლის ფქვილით. კარგად აურიეთ. დაამატეთ გამდნარი, გაცივებული შოკოლადი და აურიეთ. 20 სმ-იან საცხობ ფორმაში მოათავსეთ პერგამენტს ქაღალდი, წაუსვით ზეთი. მოათავსეთ შოკოლადის ცომი და გადაანაწილეთ. ხაჭოს ფენის მოსამზადებლად, მიქსერით ათქვიფეთ ხაჭოს ყველი (მისი ჩანაცვლება შესაძლებელია გლუვი ხაჭოთი), დარჩენილი 3 კვერცხი, 100 გრ შაქარი. დაამატეთ ერთი ფორთოხლის ცედრა და აურიეთ. ხაჭოს ფენა დაასხით შოკოლადს. აცხვეთ 160 გრადუსზე, დაახლოებით 1 საათით. ზემოდან უნდა იყოს ოდნავ შეწითლებული. ნამცხვარი დატოვეთ გაგრილებულ ღუმელში. გაცივებული ჩიზქეიკი მაცივარში შედგით 2-4 საათით, ან მთელი ღამის განმავლობაში. დეკორაციისთვის, მანდარინი კარგად გაასუფთავეთ. ცალკე მოხარშეთ სიროფი, ამისათვის დაგჭირდებათ წყალი (100 მლ.), ფორთოხლის წვენი, 2-3 მანდარინის ქერქი, როზმარინის ტოტი, დარიჩინის ჯოხი და 100 გრ შაქარი. მოხარშეთ სიროფი 5-8 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გაწურეთ ცხლადვე და დაასხით მანდარინის ნაჭრები, დააფარეთ თავსახური და გააჩერეთ მანამ, სანამ მთლიანად არ გაცივდება.