უგემრიელესი მზესუმზირის გოზინაყი
უგემრიელესი მზესუმზირის გოზინაყი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს რეცეპტი ჩვენმა ფეისბუქჯგუფის წევრმა – ელგა ტაბატაძემ გაგვიზიარა. მკითხველების რეცეპტების სანახავად ეწვიეთ ჯგუფს. 

ინგრედიენტები

  • თაფლი - 2 სკ
  • მზესუმზირის გული - 350 გრ
  • შაქარი - 1.5 ჩკ
მომზადების წესები

 

მოხალეთ ზესუმზირის გული, ამასობაში ქვაბში მოათავსეთ 2 სკ თაფლი და დადგით ცეცხლზე. წამოადუღეთ ოდნავ და გადმოდგით. ასე გაიმეორეთ 3 ჯერ, ბოლოს დაამატეთ შაქარი, მოხალილი გული და მოშუშეთ 3 წუთის განმავლობაში.

მზა მასა გადმოიტანეთ სველი ხის დაფაზე და მიეცით ფორმა. 1 საათში უკვე მზად არის, შეგიძლიათ დაჭრათ და მიირთვათ.