ნამდვილი აჭარული ბაქლავის დეტალური რეცეპტი
ნამდვილი აჭარული ბაქლავის დეტალური რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს რეცეპტი ჩვენმა ფეისბუქჯგუფის წევრმა – ნათია მესხიამ გაგვიზიარა. მკითხველების რეცეპტების სანახავად ეწვიეთ ჯგუფს. 

ინგრედიენტები

  • კვერცხი - 5 ცალი
  • თბილი წყალი - 3 ჭიქა
  • მწიკვი მარილი
  • გამდნარი კარაქი - 100 გრ
  • ფქვილი რამდენსაც შეიზელს
ინგრედიენტები შიგთავსისთვის
  • ნიგოზი - 400 გრ
  • თხილი - 200 გრ
  • კარაქი - 800 გრ
მომზადების წესები

ცომი იმდენხანს უნდა ზილოთ, რომ  როდესაც გაჭრით, ნასვრეტები უნდა ჰქონდეს. გაყავით 45 პატარა ბურთულებად. დააწყვეთ მაგიდაზე და დაასვენეთ 20 წუთით, შემდეგ გაიყვანეთ ნახევრად და დაადეთ 7- 7 ფენა ერთმანეთს. ფენებს შორის ფქვილი მოაყარეთ, რომ არ დაეკროს. ასე გააკეთეთ ყველა. ამის შემდეგ, დაიწყეთ თითო ფენის ხელით გაწელვა, მაქსიმუმ დათხელებამდე, საცხობ ფორმას წაუსვით ცხიმი და გადააფინეთ ფენა ,უნდა გადავიდეს ჟარონაზე, არ უნდა იყოს მოჭმუჭნული. ყველა ფენას დაასხით ცხიმი და ყოველ მე-7 ფენას გატარებულ თხილი ან ნიგოზი მოაყრეთ (შეგიძლიათ ორივე ერთად ოაყაროთ) ბოლო მე–9 ფენას კი მხოლოდ ცხიმი. დაჭერით და შედგით გამოსაცხობად, 200 გრადუსზე და რომ ამოვა 100 გრადუსზე გააშრეთ, სანამ არ მოწითლდება.

სიროფი: 2 ჭიქა შაქრისგან და 1 ჭიქა წყლისგან მოადუღეთ სიროფი, ცოტა რომ შესქელდება მზადაა. გადმოდგით, ცოტა შეაგრილეთ და დაასხით ცივ ბაქლავას. გემრიელად მიირთვით.