„დედას ძველი რეცეპტია“ – კლასიკური იდეალი ელგა ტაბატაძისგან
„დედას ძველი რეცეპტია“ – კლასიკური იდეალი ელგა ტაბატაძისგან
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

„გამოვაცხვე 3 ფენიანი კლასიკური იდეალი, დედას ძველი რეცეპტია, ნამცხვრების მეფეს ვეძახი“  – ელგა ტაბატაძე, ჩვენი ფეისბუქჯგუფის წევრი. მკითხველების სხვა რეცეპტების სანახავად ეწვიეთ ჯგუფს. 

ინგრედიენტები

ინგრედიენტები 1 ფენისთვის
  • კვერცხი - 3 ცალი
  • შაქარი - 100 გრ
  • თაფლი - 1 სკ
  • ფქვილი - 150 გრ
  • გატარებული ნიგოზი - 50 გრ
  • სოდა ძმრით - 1 ჩკ
ინგრედიენტები კრემისთვის
  • მოხარშული შესქელებული რძე - 2 ცალი
  • კარაქი - 400 გრ
  • წვრილად დაჭრილი ნიგოზი - 100 გრ
  • ვანილი - 2 ცალი
მომზადების წესები

ცილა კარგად ამოიყვანეთ, დაამატეთ შაქარი, დაკვერცხის გული და თქვიფეთ 5 წუთის განმავლობაში, დაამატეთ სოდა ძმრით, თაფლი, ნიგოზი და ფქვილი ერთად აურიეთ, რომ ნიგოზი დაბლა არ წავიდეს, გადაიტანეთ კალკადაფენილ ცხიმწასმულ ფორმაზე, გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში, 160 გრადუსზე. შეგიძლიათ დაწიოთ ტემპერატურა, რადგან სწრაფად ცხვება. იყავით ყურადღებით, არ დაგეწვათ.

კარაქი ამოიყვანეთ გათეთრებამდე, დაამატეთ ნელ–ნელა შესქელებული რძე, ვანილი.

გაგრილებულ იდეალის ფენებს მოაჭერით გვერდები. (ღუმელში 5 წუთით შედგით, რომ კარგად დაიფშვნას გვერდები, მაღლიდან მოსაყრელად) წაუსვით კრემი, ყველა ფენას მოაყარეთ დაჭრილი ნიგოზი.