ჟელატინი მანდარინისა და კივის წვენით
ჟელატინი მანდარინისა და კივის წვენით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს რეცეპტი ჩვენმა ფეისბუქჯგუფის წევრმა – ია ადანაიამ გაგვიზიარა. მკითხველების რეცეპტების სანახავად ეწვიეთ ჯგუფს. 

ინგრედიენტები

  • მანდარინის წვენი
  • კივის წვენი
  • ჟელატინი - 150 გრ
  • შაქარი - 2 ჭიქა
  • არაჟანი - 400 გრ
  • ვანილი
მომზადების წესები

წვენსაწურში გამოწურული მანდარინისა და კივის წვენი, 50გრ ჟელატინი, 2ჭ ცივი წყალი (ადუღებული) გააჩერეთ 2 საათით. 2 ჭიქა შაქარი და 50გრ ჟელატინი წამოადუღეთ, როდესაც გაგრილდება დაამატეთ 400გრ არაჟანი, ვანილი. ჩაასხით სასურველ ფორმებში და გააცივეთ. უნდა მოამზადოთ 2 ფენა: ისევ მზა 50 გრ ჟელატინი და 2 ჭიქა შაქარი აადუღეთ გამოწურულ 2 ჭიქა მანდარინის წვენთან ერთად, დაამატეთ ვანილი და გააცივეთ. ასე მოამზადეთ კივის ფენაც (ჯამში სამ ფერზე 150გრ ჟელატინი)

გააფორმეთ სურვილისამებრ.