უგემრიელესი სალათი „ბროწეულის სამაჯური“
უგემრიელესი სალათი „ბროწეულის სამაჯური“
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ქათმის ფილე - 400 გრ
  • ბეკონი - 6 ცალი
  • კვერცხი - 4 ცალი
  • ბროწეული - 1 ცალი
  • ჭარხალი - 400 გრ
  • კარტოფილი - 300 გრ
  • სტაფილო - 300 გრ
  • ხახვი - 1 ცალი
  • კამა
  • ნიორი - 2 კბილი
  • მაიონეზი - 250 გრ
  • ლიმონის წვენი
  • ზეითუნის ზეთი - 1 ჩკ
  • მარილი
  • შავი პილპილი
მომზადების წესები

მოხარშეთ ჭარხალი, სტაფილო და კარტოფილი მარილიან წყალში. შემდეგ, გახეხეთ ბოსტნეული წვრილ სახეხზე.

 

 

მოხარშეთ კვერცხი და წვრილად დაჭერით.

 

 

ხახვი და კამა დაჭერით წვრილად და მოასხით ლიმონის წვენი. 

 

 

 ბროწეული  გაარჩიეთ და გადაიტანეთ თასში.

 

 

ქათმის ფილე დაჭერით კუბიკებად. გახეხეთ ნიორი დანით და გააცალეთ კანი

 

 

გაათბეთ ტაფა ზეითუნის ზეთით და შეწვით ბეკონი სალათისთვის, სანამ ორივე მხრიდან არ გახდება ოქროსფერი. გადაიტანეთ ქაღალდის ხელსახოცებზე ზედმეტი ზეთის მოსაშორებლად. როდესაც ბეკონი გაცივდება, დაჭერით პატარა ნაჭრებად.

 

 

მოათავსეთ ხორცი ქვაბში და მოხარშეთ მაღალ ცეცხლზე, დაამატეთ ნიორი, აურიეთ სანამ არ დარბილდება, 5 წუთით. გადმოდგით და გააგრილეთ.

 

 

თეფშის ცენტრში მოათავსეთ ჭიქა, რომელზეც ბროწეულის სამაჯურის სალათს გააწყობთ. 

 

 

სალათის პირველი ფენა არის კარტოფილი. შემდეგ, სტაფილო, ქათმისა და ბეკონის ნაჭრები, დაადეთ ხახვი და კამა. შემდეგ კვერცხის ფენა. შემდეგი ფენა არის ჭარხალი, მან უნდა დაფაროს სალათი ყველა მხრიდან.

 

 

კარგად წაუსვით სალათი ბროწეულის სამაჯურს, გადააფარეთ სამზარეულოს ცელოფანი და შედგით მაცივარში 3 საათის განმავლობაში, შემდეგ კი ფრთხილად ამოიღეთ ჭიქა. შემდეგ, ისევ შედგით მაცივარში 3 საათის განმავლობაში.