მოხარშეთ ჭარხალი, სტაფილო და კარტოფილი მარილიან წყალში. შემდეგ, გახეხეთ ბოსტნეული წვრილ სახეხზე. მოხარშეთ კვერცხი და წვრილად დაჭერით. ხახვი და კამა დაჭერით წვრილად და მოასხით ლიმონის წვენი. ბროწეული გაარჩიეთ და გადაიტანეთ თასში. ქათმის ფილე დაჭერით კუბიკებად. გახეხეთ ნიორი დანით და გააცალეთ კანი გაათბეთ ტაფა ზეითუნის ზეთით და შეწვით ბეკონი სალათისთვის, სანამ ორივე მხრიდან არ გახდება ოქროსფერი. გადაიტანეთ ქაღალდის ხელსახოცებზე ზედმეტი ზეთის მოსაშორებლად. როდესაც ბეკონი გაცივდება, დაჭერით პატარა ნაჭრებად. მოათავსეთ ხორცი ქვაბში და მოხარშეთ მაღალ ცეცხლზე, დაამატეთ ნიორი, აურიეთ სანამ არ დარბილდება, 5 წუთით. გადმოდგით და გააგრილეთ. თეფშის ცენტრში მოათავსეთ ჭიქა, რომელზეც ბროწეულის სამაჯურის სალათს გააწყობთ. სალათის პირველი ფენა არის კარტოფილი. შემდეგ, სტაფილო, ქათმისა და ბეკონის ნაჭრები, დაადეთ ხახვი და კამა. შემდეგ კვერცხის ფენა. შემდეგი ფენა არის ჭარხალი, მან უნდა დაფაროს სალათი ყველა მხრიდან. კარგად წაუსვით სალათი ბროწეულის სამაჯურს, გადააფარეთ სამზარეულოს ცელოფანი და შედგით მაცივარში 3 საათის განმავლობაში, შემდეგ კი ფრთხილად ამოიღეთ ჭიქა. შემდეგ, ისევ შედგით მაცივარში 3 საათის განმავლობაში.