ჩეხური ფახლავა – რულეტის სახით
ჩეხური ფახლავა – რულეტის სახით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს რეცეპტი ჩვენმა ფეისბუქჯგუფის წევრმა – თამო მეფიშვილმა გაგვიზიარა. მკითხველების რეცეპტების სანახავად ეწვიეთ ჯგუფს. 

ინგრედიენტები

  • კვერცხი - 5 ცალი
  • შაქარი - 300 გრ
  • ფქვილი - გრ
  • კარაქი ან მარგარინი - 200 გრ
  • სოდა 1ჩ/კ ან გამაფხვიერებელი 10გრ
  • მაწონი ან არაჟანი - 200 გრ
  • ნიგოზი ან ქიშმიში - 200 გრ
მომზადების წესები

თასში მოათავსეთ, ფქვილი და კარაქი (ცივი) გააფხვიერეთ, თუ გამაფხვიერებელს დაუმატებთ, ფქვილთან შეურიეთ, თუ სოდას – მაშინ  არაჟანს დაუმატებთ.

ცალკე ათქვიფეთ, 4 კვერცხის გული და არაჟანი, 1 კვერცხის გული ზემოდან წასასმელად მოიტოვეთ.

ცომი უნდა იყოს ელასტიური, თავიდან 600 გრ აიღეთ, თუ დააკლდა, 50 გრ დაამატეთ ეტაპობრივად. დააყოვნეთ მაცივარში, რამოდენიმე საათი.

ათქვიფეთ 5 კვერცხის ცილა და დაამატეთ დანის წვერით, მარილი. შაქარი დაამატეთ ეტაპობრივად, თქვეფის დროს.

დაჭრილი ნიგოზი და ქიშმიში დაუმატეთ ბეზეს. ცომი გაყავით 3 ტოლ ნაწილად. გააბრტყელეთ, წაუსვით ბეზე და გადაახვიეთ რულეტივით, დაჭერით სასურველ ზომაზე.

შემდეგ გადაიტანეთ საცხობ ფორმაზე, წაუსვით კვერცხის გული, დააფინეთ ქაღალდი. წინასწარ გაახურეთ ღუმელი, გამოაცხვეთ ზედა – ქვედა წვით, 180° – ზე. აცხვეთ შეწითლებამდე, შემდეგ გადაუსვით თაფლი.