თუ გოზინაყისთვის თაფლი არ გაქვთ, მოამზადეთ შაქრით - ბიუჯეტური საშუალება და უგემრიელესი შედეგი
თუ გოზინაყისთვის თაფლი არ გაქვთ, მოამზადეთ შაქრით - ბიუჯეტური საშუალება და უგემრიელესი შედეგი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

გოზინაყის მომზადება გსურთ, მაგრამ თაფლი არ გაქვთ. გაგიზიარებთ შაქრიანი გოზინაყის რეცეპტს, რომელიც ძალიან მარტივი, სწრაფი და ბიუჯეტურია.

რეცეპტის ავტორი: მანანა ღანიშაშვილი

ინგრედიენტები

  • წყალი - 1 ჭიქა
  • შაქარი - 450 გ
  • შაბი - პატარა ნატეხი
  • ნიგოზი
მომზადების წესები

ნახევარლიტრიან ქილა შაქარს დაასხით ძველებური ღვინის ჭიქა წყალი, დაუმატეთ პატარა ნატეხი შაბი. ადუღეთ ნელ ცეცხლზე გაყვითლებამდე.

როცა კარგად შეიცვლის ფერს, ჩაყარეთ ერთი ღრმა თეფში დაჭრილი ნიგოზი (უკეთესია, თუ წინასწარ მოხალავთ და კანს გააცლით). კარგად ურიეთ მოყავისფრო ფერის მიღებამდე. თუ ვანილი გიყვართ, მისი დამატებაც შეიძლება

სველ ხის დაფაზე გადაიტანეთ და წყლიანი ხელით გაასწორეთ. თბილივე დაჭერით.