ტრადიციული საშობაო გურული ღვეზელი – ელგა ტაბატაძის რეცეპტით
ტრადიციული საშობაო გურული ღვეზელი – ელგა ტაბატაძის რეცეპტით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

„არ დაგავიწყდეთ, აუცილებლად უნდა გამოაცხოთ საშობაო გურული ღვეზელი 7 იანვარს, რამდენიც ხართ ოჯახში იმდენი ღვეზელი“  – ესე იტყოდა ხოლმე ბებო. 

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 1 კგ
  • საფუარი - 1 სკ
  • მარილი
  • ზეთი - 50 გრ
  • იმერული ყველი
  • კარაქი
  • მოხარშული კვერცხი
  • რძე
მომზადების წესები

1 კილო ფქვილს დაუმატეთ თბილ წყალი, 1ს/კ საფუარი, მარილი და მოზილეთ ჩვილი ცომი. ბოლოს, შეაზილეთ 50 გრ ზეთი, (კარაქით უკეთესია), როდესაც კარგად ამოვა, დაყავით გუნდებად.

თითოეული გუნდა გააბრტყელეთ, ჩადეთ იმერული ყველი, ცოტა კარაქი, ზემოდან 1 მთლიანი, დაჭრილი, მოხარშული კვერცხი. მიეცით მთვარის ფორმა, წაუსვით კვერცხის გული, რძე და გამოაცხვეთ კალკა დაფენილ საცხობ ფორმაზე, 180 გრადუსზე.