
„არ დაგავიწყდეთ, აუცილებლად უნდა გამოაცხოთ საშობაო გურული ღვეზელი 7 იანვარს, რამდენიც ხართ ოჯახში იმდენი ღვეზელი“ – ესე იტყოდა ხოლმე ბებო.
1 კილო ფქვილს დაუმატეთ თბილ წყალი, 1ს/კ საფუარი, მარილი და მოზილეთ ჩვილი ცომი. ბოლოს, შეაზილეთ 50 გრ ზეთი, (კარაქით უკეთესია), როდესაც კარგად ამოვა, დაყავით გუნდებად.
თითოეული გუნდა გააბრტყელეთ, ჩადეთ იმერული ყველი, ცოტა კარაქი, ზემოდან 1 მთლიანი, დაჭრილი, მოხარშული კვერცხი. მიეცით მთვარის ფორმა, წაუსვით კვერცხის გული, რძე და გამოაცხვეთ კალკა დაფენილ საცხობ ფორმაზე, 180 გრადუსზე.