საშობაო ღვეზელი ყველისა და შაშხის შიგთავსით - განსხვავებული რეცეპტი მანიკა ასათიანისგან
საშობაო ღვეზელი ყველისა და შაშხის შიგთავსით - განსხვავებული რეცეპტი მანიკა ასათიანისგან
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

საშობაო ღვეზელი ტრადიციის მიხედვით ყოველ წელს, შობის წინა დღეს მზადდება. შობას ოჯახის ყველა წევრმა ერთი ნაჭერი მაინც უნდა მიიმართვას. ამ ტრადიციას აგრძელებს „ნიკორაც“ და გვიზიარებს მანიკა ასათიანის რეცეპტს, რომელმაც ცოტათი განსხვავებული და უგემრიელესი საშობაო ღვეზელი მოამზადა.

ინგრედიენტები

  • „პანეს“ ფენოვანი ცომი - 1 შეკვრა
  • „ნიკორას“ შაშხი - 300 გ
  • იმერული ყველი - 600 გ
  • სულგუნი - 400 გ
  • კვერცხი - 8 ც
მომზადების წესები

ცომი გავადნოთ და გავაბრტყელოთ სასურველ ზომამდე. დახეხილი იმერული ყველისა და სულგუნის ნაზავს დავუმატოთ წვრილად დაკეპილი "ნიკორას" შაშხი და 2 ცალი უმი კვერცხის ცილა. კარგად ავურიოთ. ცომის ნახევარზე მოვათავსოთ ყველისა და შაშხის ნაზავი და ზემოდან დავაწყოთ რგოლებად დაჭრილი მოხარშული კვერცხი. გადავაფაროთ ცომის მეორე ნახევარი, მოვუკრათ პირი. ზედაპირს გადავუსვათ კვერცხის გული და ოდნავ დავჩხვლიტოთ ჩანგლით. ვაცხობთ ღუმელში 200 გრადუსზე 30-40 წუთით ზედაპირის დაბრაწვამდე.

ტეგები:
ღვეზელი ღვეზელები საშობაო ნანახია: 294