ქათმის ლაბასხმული განსხვავებულად – მკითხველის რეცეპტით
ქათმის ლაბასხმული განსხვავებულად – მკითხველის რეცეპტით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს რეცეპტი ჩვენმა ფეისბუქჯგუფის წევრმა – ქალბატონმა ეკამ გაგვიზიარა. მკითხველების რეცეპტების სანახავად ეწვიეთ ჯგუფს. 

ინგრედიენტები

  • ქათმის ხორცი - 1.5 კგ
  • წყალი - 3 ლიტრი
  • სტაფილო - 2 ცალი
  • ხახვი - 1 თავი
  • მარილი
  • შავი პილპილი - 5 მარცვალი
  • დაფნის ფოთოლი - 4 ცალი
  • ნიორი - 2 კბილი
მომზადების წესები

 

ქათამი დაჭერით, ჩადეთ ქვაბში და დაასხით 3-4 ლ წყალი. ჩაამატეთ ხახვი. წამოადუღეთ და მოხადეთ ქაფი, შემდეგ დაუწიეთ ცეცხლს და ხარშეთ ბულიონი ძლიერი დუღილის გარეშე, რამდენიმე საათით, ბოლოს ჩააგდეთ 1 ც სტაფილო. სანამ ხორცი თავისით არ ჩაიშლება და მოსცილდება ძვლებს. წყლის ჩამატება სასურველი არ არის. დუღილის ბოლოს დაამატეთ პილპილი, დაფნა, მარილი და კიდევ 20-30 წთ ხარშეთ. ( ამ შემთხვევაში ჩამატებულია მდოგვის მარცვლებიც )

გააგრილეთ ბულიონი, ამოიღეთ ხორცი, გააცალეთ კანი და ძვლები, დაჭერით თანაბარ ზომაზე, შეურიეთ დაჭყლეტილი ნიორი. ბულიონი გაწურეთ 2 ჯერ.

ფორმებში ძირში დაალაგეთ დაჭრილი სტაფილო (ბულიონიდან), მოაყარეთ ბროწეული, შემდეგ ხორცი და დაასხით ბულიონი. გაციების შემდეგ შედეთ მაცივარში. კერძი მზად იქნება 8-12 საათის შემდეგ.

ამოიღეთ ფორმიდან, გააფორმეთ, მიიტანეთ სუფრასთან მდოგვთან და ჭაჭასთან ერთად . აი, ჭაჭა აუცილებელია!