მეგრული ნიგვზიანი ქათმის ხარჩო
მეგრული ნიგვზიანი ქათმის ხარჩო
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს რეცეპტი ჩვენმა ფეისბუქჯგუფის წევრმა – ნონა გორგაძემ გაგვიზიარა. მკითხველების რეცეპტების სანახავად ეწვიეთ ჯგუფს. 

ინგრედიენტები

  • ქათმის ხორცი
  • ხახვი
  • ყვითელი ყვავილი - 1 სკ
  • ტომატი - 1 ჩკ
  • ნიგოზი
  • მარილი
  • უცხო სუნელი
  • ხმელი ქინძი
  • ნიორი - 4 კბილი
  • ნედლი ქინძი
  • მეგრული ხორცის სუნელი
მომზადების წესები

გასუფთავებული, დანაწევრებული ქათამი მოათავსეთ ქვაბში, დაამატეთ ცხიმი, დაასხით წყალი და სანახევროდ მოხარშეთ. ბულიონი გადმოწურეთ, ცხიმი ჩაააბრუნეთ ქვაბში, დაამატეთ ხახვი ბლომად,  როცა ხახვი შეიბრაწება დაამატეთ, 1ს/კ ზაფრანა (ყვითელი ყვავილი), 1ჩ/კ ტომატი და გააგრძელეთ მოთუშვა, დაამატეთ თავისივე ბულიონი.

ნიგოზი საცერზე გახეხეთ წინასწარ, დაამატეთ მარილი, უცხო სუნელი, ცოტა ხმელი ქინძი, 4 კბილი ნიორი, წვრილად დაკეპილი ნედლი ქინძი, ხორცის სუნელი მეგრული, მარილი და წიწაკა სიფრთხილითა და გემოვნებით.

ადუღებულ ბულიონში დაამატეთ ბურთებად დაყოფილი, შეზავებული ნიგოზი და კარგად მოურეთ რომ გაიხსნას. დაელოდეთ ადუღებას და გადმოდგით, დუღილისგან რომ არ გაშავდეს. ბევრი დუღილი ნიგოზს აშავებს, ფერს უკარგავს. უგემრიელესია  ღომთან ერთად.