ბავშვობის დესერტი „ნუგა“ – მკითხველის რეცეპტით
ბავშვობის დესერტი „ნუგა“ – მკითხველის რეცეპტით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს რეცეპტი ჩვენმა ფეისბუქჯგუფის წევრმა – თამო მეფიშვილმა გაგვიზიარა. მკითხველების რეცეპტების სანახავად ეწვიეთ ჯგუფს. 

ინგრედიენტები

  • თაფლი - 100 გრ
  • წყალი - 50 მლ
  • შაქარი - 300 გრ
  • კვერცხის ცილა - 2 ცალი
  • თხილეული - 200 გრ
მომზადების წესები

ქვაბში მოათავსეთ შაქარი, თაფლი და წყალი. მოადუღეთ. ჯამით დაიდგით წყალი, ჩააწვეთეთ რამოდენიმე წვეთი, თუ დაკრისტალდა – მზადაა.

პარალელურად, ათქვიფეთ კვერცხის ცილა, შემდეგ ცხელი სიროფი, წვრილი ნაკადით ჩაასხით ბეზეში, თქვეფა არ შეწყვიტოთ.

ჯამს, ხელს რომ შეახებთ, გარედან თბილი უნდა იყოს და არა ცხელი.

შემდეგ შერიეთ თხილეული, ჩირეული. გადაიტანთ ფორმაში, სადაც ჩაუფენთ ქაღალდს, მალე მყარდება და ამიტომ სწრაფად გადაანაწილეთ . 4 საათი დადევით გრილ ადგილას .შემდეგ დაჭერით, სასურველ ზომაზე. 

აღსანიშნავია, თუ სიროფს მოდუღება დააკლდება, ვერ მიიღებთ სასურველ შედეგს. გემრიელად მიირთვით.