ფორთოხლის ჟელეს ფხვნილს, დაუმატეთ 300 მლ ფორთოხლის წვენი და ასევე 1 ს/კ ჟელატინი, დააყოვნეთ 20 წუთით. მასა რომ გაფუვდება, დადგით ნელ ცეცხლზე, დაუმატეთ 3 ს/კ შაქარი ( გემოვნებით) და 1 ს/კ თაფლი, არ აგიდუღდეთ, კარგად რომ გაიხსნება შაქარი, გადმოდგით, დაუმატეთ ვანილინი 1ცალი და გადაანაწილებთ ფორმებში. მარწყვის სიროფი დაალბეთ მარწყვის ჟელეში, ჟელატინი, თაფლი დ ანალოგიურად მზადდება. კომპოტით არის უგემრიელესი, შეგიძლიათ მოამზადოთ სურვილისამებრ.