დიეტური, ჯანსაღი და გემრიელი წიწიბურის კერძი
დიეტური, ჯანსაღი და გემრიელი წიწიბურის კერძი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

მწვანე წიწიბურა ბოლო წლების მოდური ტენდენციაა. მზარეულები არასდროს იღლებიან ამ პროდუქტზე ექსპერიმენტების ჩატარებით. წიწიბურის ყველა რეცეპტი იხილეთ აქ..  

 

ინგრედიენტები

  • წიწიბურა - 4 ჭიქა
  • ქოქოსის რძე - 400 მლ
  • ისპანახი - 100 გრ
  • ხახვი - 1 ცალი
  • ნიორი - 2 კბილი
  • ჯანჯაფილი (კოჭა) - 3 სმ
  • დაფქული ქინძი - 1 ჩკ
  • დაფქული კურკუმა - 1 ჩკ
  • ტკბილი წიწაკა - 1 ჩკ
  • შაქარი - 1 სკ
  • სოიოს სოუსი - 2 სკ
  • მცენარეული ზეთი
  • ლიმონის წვენი - 1 ჩკ
მომზადების წესები

 

წვრილად დაჭერით ხახვი და ნიორი. გაწმინდეთ ჯანჯაფილი და გახეხეთ წვრილ სახეხზე. 

 

 

გაახურეთ ტაფა, დაასხით 1 ს.კ. მცენარეული ზეთი საშუალო ცეცხლზე. დაამატეთ ხახვი, ნიორი და ჯანჯაფილი. მოხარშეთ, სანამ არ დარბილდება, დაგჭირდებათ დაახლოებით 7 წუთი.

 

 

დაამატეთ წიწიბურა და თხილი, მოხარშეთ 2-3 წუთით ,ხშირად ურიეთ.

დაამატეთ სანელებლები და შაქარი, კარგად მოურიეთ. ჩაასხით ქოქოსის რძე, სოიოს სოუსი და 1 ჭიქა წყალი. დაამატეთ ისპანახი და მიიყვანეთ ადუღებამდე. დაფარეთ ტაფა სახურავით, შეამცირეთ სითბო და გააჩერეთ დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში, სანამ წიწიბურა გახდება რბილი. შეიძლება დაგჭირდეთ ცოტაოდენი წყლის დამატება.გადმოდგით ქვაბი და დაამატეთ ლიმონის წვენი.