ბადრიჯანი ასე ჯერ არ მოგიმზადებიათ - გადაახვიეთ რულეტივით და ჩააწყვეთ ქილებში
ბადრიჯანი ასე ჯერ არ მოგიმზადებიათ - გადაახვიეთ რულეტივით და ჩააწყვეთ ქილებში
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ავტორი: რუსუდან შენგელია

ინგრედიენტები

ბადრიჯნის რულეტი (1 ქილისთვის)
  • ბადრიჯანი - 1 კგ
  • ბულგარული წიწაკა - სხვადასხვა ფერის, თითო-თითო
  • სტაფილო - 1 ც
  • ოხრახუში
  • ნიორი - 2 კბილი
  • შავი პილპილის მარცვლები - 5 ც
მარინადი
  • შაქარი - 2 ჩკ
  • მარილი - 1 ჩკ
  • ზეთი - 1 ჩკ
  • ძმარი - 1 ჩკ
მომზადების წესები

ბადრიჯანი დაჭერით სულ თხლად, მოაყარეთ მარილი, გააჩერეთ 20 წუთი, გარეცხეთ ცივი წყლით და ოდნავ შეწვით. 
დაჭერით დანარჩენი ბოსტნეული და შეახვიეთ, მიეცით რულეტის ფორმა.
ქილები გაასტერილეთ, ძირში ჩადეთ ნიორი და პილპილის მარცვლები, ჩაალაგეთ ბადრიჯანი. მოასხით მარინადი. ბოლოს კი აავსეთ ქილა მდუღარე წყლით გააჩერეთ 5 წუთი და მერე გაასტერილეთ 30 წუთი ადუღებიდან, მოხუფეთ. დილამდე შეინახეთ თბილად.

ტეგები:
ბადრიჯანი ნანახია: 123