„მეუბნებიან, რომ საიდუმლოს არ ვამხელ, თუმცა...“ - ნახეთ, როგორ შევკმაზოთ ჯონჯოლი იდეალურად
„მეუბნებიან, რომ საიდუმლოს არ ვამხელ, თუმცა...“ - ნახეთ, როგორ შევკმაზოთ ჯონჯოლი იდეალურად
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ერთ–ერთი ქართული აპეტაიზერი, რომელიც გამოირჩევა უამრავი სასარგებლო თვისებით, არის ჯონჯოლი. საქართველოს სხვადასხვა კუთხეში მას უწოდებენ ჟონჟოლს, კაპარს, კამპარს, თხაკაკალს.

ინგრედიენტები

  • პიკელირებული ჯონჯოლი - 500 გრ
  • ძმარი - 2 სკ
  • ზეთი - 2 სკ
  • ხახვი - 100 გრ
  • ქინძი და მარილი გემოვნებით
მომზადების წესები

ჯონჯოლს დაასხით ზეთი და ძმარი. თქვენი გემოვნებით დაუმატეთ ხახვის პატარა რგოლები და დაჭრილი ქინძი, ნაზად აურიეთ. ჯონჯოლისგან დამზადებული ეს სალათი ძალიან უხდება შემწვარ კერძებს. განსაკუთრებით კი ლობიოსა და მჭადს. 

ტეგები:
მწნილი ჯონჯოლი გემრიელია ნანახია: 1644