ლობიოს საცივი პიტნიანი მჭადებით – სამარხვო კერძი მკითხველისაგან
ლობიოს საცივი პიტნიანი მჭადებით – სამარხვო კერძი მკითხველისაგან
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ახალი გემო რომელიც გულგრილს არავის დატოვებს. ეს ექსპერიმენტი ჩვენს ფეისბუქჯგუფის წევრს – ელგა ტაბატაძეს ეკუთვნის. მკითხველების სხვა რეცეპტების სანახავად ეწვიეთ ჯგუფს. 

ინგრედიენტები

  • ლობიო - 500 გრ
  • ნიგოზი - 300 გრ
  • უცხო სუნელი - 1 სკ
  • ყვითელი კაკია - 1 სკ
  • ქინძი - 1 კონა
  • დარიჩინი - 0.3 კოვზი
  • ძმარი - 1 სკ
  • ნიორი - 5 კბილი
  • ხახვი - 1 თავი
  • ბროწეული
  • მარილი და პილპილი გემოვნებით
მომზადების წესები

მოხარშეთ ლობიო და გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში. გაატარეთ ასევე ნიგოზი და ნიორი, დაუმატეთ სუნელები, ხახვი ცოტა ზეთში კარგად მოზილეთ, სანამ ზეთი არ გამოვა, ზეთი კი შეინახეთ.

ნიგოზის მასა გაყავით ორ ნაწილად, ერთი ლობიოს მასას დაუმატეთ, მეორე საცივისთვის შეინახეთ.

წვრილად დაჭრილი ქინძი და ბროწეული მოაყარეთ მზა მასას, ნიგოზიც კარგად აურიეთ, და გააკეთეთ პატარა ბურთები. დარჩენილ ნიგოზს ნელ–ნელა დაასხით მდუღარე წყალი.

ლობიოს ბურთებს მოასხით გამოხდილი ნიგოზის ზეთი, ცოტა ქინძი და ბროწეულის მარცვლები.

მიაყოლეთ პიტნიანი მჭადები და გემრიელად მიირთვით.