კარამელის კრემის რეცეპტი – იდეალური არჩევანი ნებისმიერი ტორტისთვის
კარამელის კრემის რეცეპტი – იდეალური არჩევანი ნებისმიერი ტორტისთვის
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ნაზი, ჰაეროვანი და უზომოდ გემრიელი კრემის რეცეპტი ჩვენი ფეისბუქჯგუფის წევრი – თამო მეფიშვილისგან. მკითხველების სხვა რეცეპტების სანახავად ეწვიეთ ჯგუფს. 

ინგრედიენტები

  • რძე - 1 ლიტრი
  • შაქარი - 300 გრ
  • კვერცხის გული - 3 ცალი
  • ფქვილი - 8 სკ
  • ვანილინი - 2 ცალი
  • მოხარშული შესქელებული რძე - 5 სკ
  • კარაქი - 300 გრ
მომზადების წესები

პირველ რიგში, ქვაბში მოათავსეთ რძე და დადგით ნელ ცეცხლზე. ცალკე ჯამში ერთმანეთს შეურიეთ კვერცხის გული, შაქარი და ფქვილი, დაუმატეთ თბილი რძე და ურიეთ განუწყვეტლივ.

მასა რომ ადუღდება, ნელ ცეცხლზე შუშეთ 5 წუთის განმავლობაში, მუდმივი მორევით. შემდეგ გადაიტანეთ ჯამში, დააფარეთ საკონდიტრო პარკი და გააცივეთ ოთახის ტემპერატურაზე.

ცალკე კარაქი ათქვიფეთ, დაუმატეთ მოხარშული შესქელებული რძე და ცივი ფაფა ეტაპობრივად, ბოლოს კი ვანილინი.

კრემი თუ აგეჭრათ, დაუმატეთ ზეთი ეტაპობრივად და თქვიფეთ განუწყვეტლივ, სანამ სასურველ შედეგს არ მიიღებთ.