მადისაღმძვრელი ელარჯი
მადისაღმძვრელი ელარჯი
დრო 60წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • სულგუნი - 1.5 კგ
  • წყალი - 2.5 ლ
  • სიმინდის ფქვილი - 200 გ
  • ღერღილი - 1 კგ
მომზადების წესები

კარგად გავრეცხოთ ღერღილი.

ავადუღოთ წყალი სქელკედლიან ქვაბში.

ჩავყაროთ მოსახარშად ღერღილი,დროდადრო ამოურიოთ ხის კოვზით. როცა ღერღილი მოიხარშება, ჩავამატოთ სიმინდის ფქვილი.

ყველი თხელ ნაჭრებად დავჭრათ და ჩავამატოთ ქვაბში.

კარგად ამოვზილოთ ხის ფართო კოვზით. როცა მასა ერთგვაროვანი გახდება და კარგად იწელება, ცეცხლი გამოვრთოთ.

ამოვიღოთ თეფშზე დასველებული კოვზით

 

ტეგები:
ყველი ელარჯი ღერღილი სამეგრელო ნანახია: 113813