ფხალისა და მჭადის სუში იმერულად
ფხალისა და მჭადის სუში იმერულად
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ჩვენი ფეისბუქჯგუფის წევრების ულევი ფანტაზიის კიდევ ერთი ნაყოფი. აუცილებლად დასაგემოვნებელი ქართული სუში – ელგა ტაბატაძესგან. 

ინგრედიენტები

  • ფხალი
  • კამა - 1 კონა
  • ქინძი - 1 კონა
  • ხახვი - 1 კონა
  • ნიორი
  • პრასი '
  • წითელი წიწაკა
  • გატარებული ნიგოზი - 1 ჭიქა
  • მარილი - გემოვნებით
  • მჭადის ფქვილი - 0.5 კგ
  • ხმელი პიტნა
  • პრასი
  • სულუგუნი
მომზადების წესები

 

ფხალი კარგად გარეცხეთ და მოხარშეთ, დაამატეთ წვრილად დაჭრილი კამა, ქინძი, ხახვი, რამოდენიმე ძირი ახალი ნიორი და პრასი, მწარე წითელი წიწაკა, გატარებული ნიგოზი, მარილი გემოვნებით.  ჩაკეპეთ და დაუმატეთ ადუღებული ცოტა წყალი.

 

ნახევარი კილო მჭადის ფქვილს, დაუმატეთ ცოტა მარილი, ხმელი პიტნა, მოზილეთ საშუალო სისქის, გადაიტანეთ სამზარეულოს ცელოფანზე და მიეცით ოთკუთხედი ფორმა, მოვაყარეთ დაჭრილი პრასი და ნიგოზი, თავზე დაადეთ სულგუნის ყველი და გადაახვიეთ. გადაიტანეთ კალკა ცხიმწასმულ ფორმაზე და გამოაცხვეთ. 

 

ტეგები:
სუში მჭადის სუში ფხალის სუში ნანახია: 271