ათქვიფეთ კვერცხი და შაქარი, დაუმატეთ რძე, შემდეგ ფორთოხლის წვენი, ზეთი და ფორთოხლის ცედრა. ბოლოს კი, ფქვილი და გამაფხვიერებელი. გადაიტანეთ კექსის გამოსაცხობ ფორმაში და გამოაცხვეთ 170-180°–ზე, 40 -45 წუთით. კექსის ფორმას ცხიმი წაუსვით და შემდეგ ფქვილი მოაყარეთ, მერე ჩაასხით მასა. ფორთოხლის სოუსი: დადგით ნელ ცეცხლზე ქვაბი, მოათავსეთ მოცემული ინგრედიენტები და წამოადუღეთ, შემდეგ მოასხით კექსზე. საოცრად არომატულია, მოამზადებთ და შედეგსაც ნახავთ.