სადღესასწაულო ტორტი „წითელი ხავერდი“ – საოცრად ნაზი და გემრიელი კრემით
სადღესასწაულო ტორტი „წითელი ხავერდი“ – საოცრად ნაზი და გემრიელი კრემით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

 „ეს საუკეთესო არჩევანია მიულოცოთ ახლობლებს ნებისმიერი დღესასწაული. გამოსაცხობად ძალიან მარტივია“  – ეკატერინა ლონგიშვილი, ჩვენი ფეისბუქჯგუფის წევრი.

 

ინგრედიენტები

  • კვერცხი - 3 ცალი
  • შაქარი - 120 გრ
  • მაწონი - 80 გრ
  • გამაფხვიერებელი - 1 ჩკ
  • სოდა - 1/3 ჩკ
  • მწიკვი მარილი
  • ფქვილი - 125 გრ
  • კაკაო - 15 გრ
  • ზეთი - 60 გრ
  • საკონდიტრო წითელი საღებავი
  • ვანილი
ინგრედიენტები ალუბლის ფენისთვის
  • ალუბლის პიურე - 300 გრ
  • ჟელატინი - 1 სკ
  • წყალი - 50 მლ
ინგრედიენტები კრემ–ჩიზისთვის
  • ნაღები 33% - 500 გრ
  • კრემყველი - 280 გრ
  • შაქრის ფხვნილი - 100 გრ
  • ვანილი
  • ალუბლის სიროფი
მომზადების წესები

 

ცხვება კლასიკური ბისკვიტები ორი ცალი, მოცემულია ერთი ბისკვიტის რეცეპტი. ცილა განაცალკევეთ და 20 გრამ შაქართან ერთად ათქვიფეთ, გათეთრებამდე. 100 გრამი შაქარი ათქვიფეთ კვერცხის გულებთან. მაწონს დაამატეთ საკონდიტრო საღებავი და ზეთი. გადაურიეთ და დაამატეთ კვერცხის გულები, ცალკე ფქვილს დაამატეთ კაკაოს სოდა, გამაფხვიერებელი, ვანილი და დააცერით კვერცხის მასას. კოვზით შეურიეთ გამყარებულ ცილასაც.

გამოაცხვეთ 20 სმ–იან ფორმაში, 170 გრადუსზე, 35-40 წუთით. 35 წუთის გასვლის შემდეგ მზადყოფნა შეამოწმეთ ჩხირის საშუალებით, ჩხირი მშრალი უნდა ამოვიდეს შუაგულში ჩარჭობისას.

წითელი ხავერდის ტრადიციული კრემი არის კრემი ჩიზი, 33 % იან ნაღები ათქვიფეთ, დაამატეთ შაქრის პუდრა, კრემყველი და კრემი მზადაა.

შუა ფენად გამოიყენეთ ალუბლის კონფი. ალუბლის პიურეს დაამატეთ შემთბარი ჟელატინი. და კრემზე გადაასწორეთ, სანამ სულ გამაგრდება. ბისკვიტები ზევიდან გადაასწორეთ და ეს გამოიყენეთ ნაფხვენებად. თითო ბისკვიტო ორად გაჭერით და გამოგივათ 4 ფენა. ფენებშუა წაუსვით კრემჩიზი, მესამე ფენად ალუბლის ჯემი და ისევ ორი ფენა. გარშემო მოაყარეთ ნაფხვენები. ზევიდან გააფორმეთ ცილის მოხარშული კრემით. 

გამოდის ტორტი საოცრება, ძალიან ლამაზი და გემრიელი კრემით.

 

 

ტეგები:
ტორტი სადღესასწაულო ნანახია: 76