ელგას პასკა - რეცეპტი, რომელიც თაობიდან თაობას გადაეცემა
ელგას პასკა - რეცეპტი, რომელიც თაობიდან თაობას გადაეცემა
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

„ჩემი დედიკოს უგემრიელესი რეცეპტია, წლებია მე და დედა ვაცხობთ“. ეს სამი პორციაა, მაგრამ მე დაგიწერთ ერთი პორციის მასალას.

ერთი კვირით ადრე პატარა ქილაში ჩავაყენოთ პასკის ესენცია, ეს სამ პორციას ყოფნის,“ - ელგა ტაბატაძე.

ინგრედიენტები

  • კვერცხი - 10 ც
  • კარაქი - 500 გ
  • რძე - 1 ლ
  • ქიშმიში - 200 გ
  • შაქარი - 1 კგ
  • ფქვილი - 3.5 კგ
  • საფუარი - 3 სკ
  • ვანილი - 2 შეკვრა
მომზადების წესები

მოვამზადოდ ხაში, ანუ აპარა. ერთ ჭიქა თბილ რძეს დავუმატოთ 3 სუფრის კოვზი საფუარი, 1 ჭიქა ფქვილი (შეიძლება არ დასჭირდეს მაგდენი ფქვილი, ცოტა უნდა გასქელდეს მასა, არაჟნის სისქის უნდა იყოს), კარგად ავურიოთ, დავაფაროთ თბილი თავსახური და დავდგათ თბილ ადგილზე. ძალიან მალე ამოდის ხაში. დანარჩენი იხილეთ ვიდეოში.

ტეგები:
პასკა ელგა ტაბატაძე ნანახია: 7292