ქადა ცომის გარეშე – ლავაშის უადვილესი და უსწრაფესი ხრაშუნა ქადები
ქადა ცომის გარეშე – ლავაშის უადვილესი და უსწრაფესი ხრაშუნა ქადები
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

მოგინდა ქადა და გეზარებათ ცომის მოზელვა? პრობლემა გადაჭრილია. გამოიყენეთ ლავაში და უსწრაფესი ქადაც მზადაა“ – აზიანას უმარტივესი რეცეპტი. 

ინგრედიენტები

  • ლავაშის ფირფიტა
  • გამდნარი კარაქი - 50 გრ
  • ზეთი - 4 სკ
  • კვერცხის გული
  • რძე - 2 სკ
ინგრედიენტები სიროფისთვის
  • შაქარი - 100 გრ
  • წყალი - 4 სკ
  • მწიკვი ლიმონმჟავა
ინგრედიენტები გულსართისთვის
  • კარაქი - 100 გრ
  • ფქვილი - 200 გრ
  • შაქარი - 150 გრ
  • ვანილი
  • გატარებული ნიგოზი ან თხილი
მომზადების წესები

 

ლავაშის ფირფიტაზე წაუსვით ცხიმი.

 

გამდნარი კარაქი და ზეთი აურიეთ. ეს ცხიმი ყველგან წაუსვით. დააყარეთ ქადის გული. თანაბრად გადაანაწილეთ ლავაშზე და დაახვიეთ რულეტად. ყოველ მეორე გადაკეცვაზე წაუსვით ლავაშს ცხიმი.

 

რულეტი დაჭერით ქადის საჭრელით. წაუსვით კვერცხის გულისა და რძის ნაზავი. გამოაცხეთ 200 გრადუსზე.

 

გამომცხვარს მოასხით ცხელი სიროფი: 100 გრ. შაქარს დაასხით 4ს.კ.წყალი. დაამატეთ მწიკვი ლიმონმჟავა და მოადუღეთ ქაფის გაქრობამდე.

 

მოამზადეთ გულსართი:

 

კარაქი გაადნეთ, დააყარეთ ფქვილი, შაქარი და ვანილი. კარგად მოურიეთ. შეგიძლიათ გატარებული ნიგოზი ან თხილიც დაამატოთ.

 

 წარმოუდგენლად გემრიელი ქადებია. ვერავინ მიხვდება რომ ჩვეულებრივი ლავაშისგანაა.