ვაშლი გათალეთ, გაჭერით ოთხად, თხელ ფირფიტებად და დაასხით ლიმონის წვენი. ჯამში აურიეთ ყველა ინგრედიენტი (ნიგოზის გარდა) მიმდევრობით და მსუბუქად ათქვიფეთ. ცომს დაამატეთ ვაშლი და ფრთხილად აურიეთ. მიღებული მასა ჩადეთ საცხობ ქაღალდიან ფორმაში. გაასწორეთ ზედაპირი. ზემოდან მოაყარეთ დაჭრილი ნიგოზი და გამოაცხვეთ 170გრადუსზე, 110 წუთით. გამოიღეთ ღუმელიდან, დააცადეთ 20 წუთით და ქაღალდის დახმარებით ამოიღეთ ფორმიდან. ბოლომდე გააცივეთ. კარამელის მომზადება: შაქარი გაადნეთ კარაქთან ერთად, დაბალ ცეცხლზე. შაქარი ბოლომდე უნდა გადნეს და ქარვისფერი მიიღოს. დაამატეთ 100მლ 20%იანი თბილი ნაღები, თან სწრაფად ურიეთ. გააჩერეთ ცეცხლზე, კიდევ ერთი წუთით. ღვეზელს მოასხით ცივი კარამელი და გემრიელად მიირთვით.