ყველაზე ფაფუკი და გემრიელი სამარხვო ნამცხვარი
ყველაზე ფაფუკი და გემრიელი სამარხვო ნამცხვარი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

მარხვისას თუ რამე გემრიელი მოგინდათ, თან მარტივად მოსამზადებელი, ეს რეცეპტი, რომელიც ჩვენმა ფეისბუქჯგუფის წევრმა – ეკატერინა ლონგიშვილმა გაგვიზიარა, ნამდვილად დააკმაყოფილებს თქვენს მოთხოვნებს. 

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 250 გრ
  • შაქარი - 150 გრ
  • მცენარეული ზეთი - 100 გრ
  • გამაფხვიერებელი - 2 ჩკ
  • ქიშმიში - 100 გრ
  • ფორთოხლის წვენი - 200 გრ
  • ფორთოხლის ცედრა - 1 ცალი
მომზადების წესები

თასში ჩაასხით ფორთოხლის წვენი, ჩააყარეთ ცედრა და შაქარი, დაამატეთ ზეთი და შურიეთ ერთმანეთს.

გამაფხვიერებელი დაამატეთ ფქვილს და პორციებად დააცერით, თან მოურიეთ. შეიძლება მთელი ფქვილი არ დაგჭირდეთ. დააკვირდით ცომის სისქეს, უნდა გამოვიდეს სქელი დასასხმელი მასა. დაამატეთ თბილ წყალში წინასწარ ჩალბობილი ქიშმიში, კარგად გააერთიანეთ და გადაიტანეთ საცხობ ფორმაზე, ამ შემთხვევაში გამოყენებულია 20 სმ ფორმა.

ცხვება 170 გრადუსზე, 35-40 წუთით. მზაყოფნა შეამოწმეთ ხის ჩხირით.