თუ გიყვართ შოკოლადის ტორტები, ეს რეცეპტი მართლაც საუკეთესოა – მოამზადეთ და შედეგსაც ნახავთ
თუ გიყვართ შოკოლადის ტორტები, ეს რეცეპტი მართლაც საუკეთესოა – მოამზადეთ და შედეგსაც ნახავთ
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

არის ვინმე, ვისაც არ უყვარს შოკოლადის ტორტი? ეს მადისაღმძვრელი რეცეპტი ჩვენმა ფეისბუქჯგუფის წევრმა, თამო მეფიშვილმა გაგვიზიარა. მკითხველების რეცეპტების სანახავად შემოგვიერთდით ჯგუფში

ინგრედიენტები

  • კვერცხი - 4 ცალი
  • შაქარი - 280 გრ
  • რძე - 300 მლ
  • ფქვილი - 250 გრ
  • გამაფხვიერებელი - 1 შეკვრა
  • კაკაო - 50 გრ
  • ზეთი - 70 გრ
  • მწიკვი მარილი
ინგრედიენტები შოკოლადის კრემისთვის
  • რძე - 1 ლიტრი
  • შაქარი - 300 გრ
  • კაკაო - 80 გრ
  • სიმინდის სახამებელი - 150 გრ
  • შოკოლადი - 100 გრ
  • კარაქი - 100 გრ
მომზადების წესები

ათქვიფეთ კვერცხის ცილა მწიკვ მარილთან ერთად, დაუმატეთ შაქარი ეტაპობრივად, კვერცხის გული, ზეთი და ოთახის ტემპერატურის რძე.

 

გამორთეთ მიქსერი, სილიკონის კოვზით დაუმატეთ ფქვილი, კაკაო და გამაფხვიერებელი. ღუმელი წინასწარ გაახურეთ, ორივე მხრიდან წვის რეჟიმზე. გამოაცხვეთ 170 -180° ზე, 40 – 45 წუთით, საცხობი ფორმა – 24 სმმ. ზაობა ხის ჩხირით შეამოწმეთ.

 

ბისკვიტი მაღალია, ამ შემთხვევაში გაჭრილია 3 ნაწილად.

 

შოკოლადის კრემის მომზადება:

 

თბილ რძეში გახსენით სახამებელი, კაკაო და შაქარი. დადგით ნელ ცეცხლზე, ურიეთ განუწყვეტლივ, როცა ადუღდება გადმოდგით ქვაბი, ცხელ მასაში დაუმატეთ შოკოლადი და კარაქი, ხელის სათქვეფით ათქვიფეთ სრულ გალღობამდე.

 

დააფარეთ პარკი კრემთან კონტაქტში და გააცივეთ კრემი. არ სჭირდება მიქსერის გამოყენება.

 

ბისკვიტი დანამეთ რძით, გადაანაწილეთ კრემი და მოამზადეთ მოსართავად.