უგემრიელესი სამარხვო „ატმები“  ჯემის შიგთავსით
უგემრიელესი სამარხვო „ატმები“  ჯემის შიგთავსით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ყველასთვის ცნობილი და საყვარელი ორცხობილა ატმები არაა სამარხვო, მაგრამ ვინ გვიშლის ინტერპრეტაციას? დღეს მათი სამარხვო ვარიანტი უნდა შემოგთავაზოთ – Azi Ana ჩვენი ფეისბუქჯგუფის წევრი. 

ინგრედიენტები

  • მარგარინი - 100 გრ
  • ფქვილი - 500 გრ
  • სოდა - 0.5 ჩკ
  • მწიკვი მარილი
  • ვანილი - 1 ცალი
  • ლიმონის წვენი - 1 სკ
  • შაქარი - 5 სკ
  • წყალი - 200 მლ
  • ზეთი - 2 სკ
  • ჯემი
  • ჭარხალი - 1 ცალი
  • სტაფილო - 2 ცალი
მომზადების წესები

რბილ მარგარინს დააყარეთ ფქვილი, გააფხვიერეთ, დაამატეთ სოდა, მწიკვი მარილი, ვანილი, ლიმონის წვენი, შაქარი და კარგად მოურიეთ. შემდეგ დაასხით წყალი და ზეთი. ბოლოს მოაყარეთ კიდევ 250 გრ. ფქვილი.

მოზილეთ ცომი, რომელსაც შემდეგ მოათავსებთ მაცივარში 20 წუთის განმავლობაში.

გაცივებული ცომისგან გააკეთეთ პატარა ბურთები და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე.

ცივ ორცხობილებს წაუსვით ჯემი და შეატყუპეთ მეორე ორცხობილასთან.

1 დიდი ჭარხალი გახეხეთ და გაწურეთ წვენი, ასევე ცალკე გახეხეთ და წვენი გამოწურეთ 2 დიდ სტაფილოს.

შეტყუპებული ატმები ამოავლეთ ჯერ ჭარხალში ნახევრად, შემდეგ მთლიანად სტაფილოში ან პირიქით, ბოლოს კი შაქარში.

უგემრიელესი და ულამაზესი ორცხობილები გამოდის. გემრიელად მიირთვით.