სამარხვო ქადა ხალვის შიგთავსით – რეცეპტი მკითხველისაგან
სამარხვო ქადა ხალვის შიგთავსით – რეცეპტი მკითხველისაგან
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ქადა ხალვის შიგთავსით, ნამდვილად საუცხოო გემოს გპირდებათ. რეცეპტი ჩვენს ფეისბუჯგუფის წევრს, Azi Ana –ს ეკუთვნის. მკითხველების სხვა რეცეპტების სანახავად შემოგვიერთდით ფეისბუქჯგუფში. 

ინგრედიენტები

  • რბილი მარგარინი - 100 გრ
  • ფქვილი - 250 გრ
  • სოდა - 0.5 ჩკ
  • მწიკვი მარილი
  • შაქარი - 100 გრ
  • წყალი - 200 მლ
  • ზეთი - 2 სკ
  • ფქვილი - 100 გრ
  • შაქარი - 4 სკ
  • დაქუცმაცებული ხალვა - 150 გრ
მომზადების წესები

პირველ რიგში მოზილეთ ცომი: რბილი მარგარინი და ფქვილი გააფხვიერეთ, დაამატეთ სოდა, მწიკვი მარილი, შაქარი და კარგად აურიეთ. შემდეგ დაასხით წყალი და ზეთი. ცომი გამოდის საკმაოდ მაგარი. შედეთ საყინულეში, 20 წუთის განმავლობაში.

გაყავით ცომი სამ ნაწილად. თითოეული ძალიან თხლად გააბრტყელეთ და მოაყარეთ ზედ ქადის გული.

100 გრ.ფქვილში აურიეთ 4ს.კ.შაქარი და დააყარეთ დაქუცმაცებული ხალვა და ამოურიეთ. არ გაგიკვირდეთ, თუ ხალვიანი ქადის გული ოდნავ გამწვანდება მეორე დღეს. ეს ხალვის ბრალია. თერმული დამუშავების გამო, მაგრამ საოცრად გემრიელია. 

გაბრტყელებულ ცომს დააყარეთ ქადის გული და დაახვიეთ რულეტად. დაჭერით ქადის საჭრელით და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე.

შემდეგ კი, ზოგს მოაყარეთ შაქრის პუდრა, ზოგს მოასხით სამარხვო შოკოლადი.