„დამიჯერეთ, ასეთი გემრიელი ლობიო არასდროს გამიკეთებია“ – საუკეთესო რეცეპტი მკითხველისაგან
„დამიჯერეთ, ასეთი გემრიელი ლობიო არასდროს გამიკეთებია“ – საუკეთესო რეცეპტი მკითხველისაგან
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

რეცეპტი, რომელიც აქამდე მომზადებულ ყველა ლობიოს რეცეპტს დაგავიწყებთ, ელგა ტაბატაძემ, ჩვენი ფეისბუქჯგუფის წევრმა გაგვიზიარა. მკითხველების სხვა რეცეპტების სანახავად შემოგვიერთდით ფეისბუქჯგუფში. 

ინგრედიენტები

  • ლობიო
  • წიწაკა - 1 ცალი
  • დაფნის ფოთოლი - 1 ცალი
  • ნიორი
  • ხახვი
  • ნიახური - 1 კონა
  • ოხრახუში - 1 კონა
  • ქინძი - 1 კონა
  • ქონდარი - 1 სკ
  • რეჰანი - 1 სკ
  • შავი პილპილი - 1 სკ
  • ახალი პიტნა
  • ახალი ნიორის ფოთოლი
  • მარილი
  • ლობიოს საკმაზი - 1 სკ
  • მეგრული მწვანე აჯიკა - 2 სკ
მომზადების წესები

 

ლობიო წინა დღეს გაასუფთავეთ, გარეცხეთ და დაალბეთ. დილით წყალი გამოუცვალეთ და მოხარშეთ კარგად, წვენი სულ უნდა ჩაიშროს და გაუსქელდეს, მაშინ არის ლობიო მოხარშული. თავიდანვე დაუმატეთ ერთი მთლიანი წიწაკა, დაფნა, ნიორი წვრილად დაჭრილი გემოვნებით და ისე მოხარშეთ.

 

მოდაღეთ ზეთში ხახვი, ოქროსფრად რომ შეიბრაწება დაუმატეთ: ნიახური, ოხრახუში, ქინძი, ქონდარი, რეჰანი, შავი პილპილი, ახალი პიტნა, ახალი ნიორის ფოთლები, მარილი, ლობიოს საკმაზი. სულ ბოლოს მეგრული მწვანე აჯიკა. კარგად ამოურიეთ და გამორთეთ. გამოდის სასწაული. 

 

მეგრული მწვანე აჯიკის რეცეპტი იხილეთ აქ...