მოამზადეთ ხილის წვენი, რომ შემდეგ მყარი დასაჭრელად გამოიყენოთ: ხილის წვენს ( შეგიძლიათ გამოიყენოთ კომპოტი) დაუმატეთ 2სკ კარგად სავსე ჟელატინი, დააყოვნეთ ნახევარი საათით, შემოდგით ცეცხლზე, თან მოურიეთ ჟელატინს გალღობამდე (არ უნდა ადუღდეს), ჩაასხით ფორმაში და დადგით მაცივარში, გამყარებამდე. 150გრ რძეში ჩაყარეთ 1სკ კარგად სავსე ჟელატინი, დააყოვნეთ 20 წუთით. ცეცხლზე შემოდგით არაჟანი და შაქრის პუდრა, მოურიეთ შაქრის გადნომაბდე, დაუმატეთ გამდნარი ჟელატინი და ცოტა ფერი. მაცივარში უკვე გამყარებულია ხილის ჟელე, დაჭერით კუბიკებად, ჩაყარეთ ფორმაში და დაასხით ზედ არაჟნიან მასას. მთელი ღამე გააჩერეთ მაცივარში.