ის რაც აქამდე არ გაგისინჯავთ – პიტნიანი ლობიანი მდნარი ყველით
ის რაც აქამდე არ გაგისინჯავთ – პიტნიანი ლობიანი მდნარი ყველით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

თუ არ გიჭამიათ პიტნიანი ლობიანი, ზემოდან მდნარი ყველით, ჩათვალეთ, ბევრი რამ დაგიკარგავთ“  – მარიამი, ჩვენი ფეისბუქჯგუფის წევრი. შემოგვიერთდით თქვენც და გაგვიზიარეთ თქვენი კულინარიული შემოქმედება. 

ინგრედიენტები

  • ლობიო
  • ცომი
  • მარილი და წიწაკა გემოვნებით
  • პიტნა გემოვნებით
  • მდნარი ყველი
მომზადების წესები

პირველ რიგში მოზილეთ რბილი ცომი, ბოლოს ჩაზილეთ ზეთიანი ხელებით. ასე გაიმეორეთ ამოფუვების შემდეგაც. კარგად გარეცხეთ და მოხარშეთ ლობიო. როდესაც მოიხარშება გაწურეთ და გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში. დაამატეთ ცხიმი, მარილი, პიტნა და წიწაკა გემოვნებით.

მთელი მისი საიდუმლო და გემო სწორედ ამ პიტნაშია. გამოაცხვეთ ღუმელში, 220 გრადუსზე, 10-15 წუთით. შემდეგ ზემოდან მოალაგეთ სასურველ ნაჭრებად დაჭრილი მდნარი ყველი. სასწაულად არომატული და გემრიელი გამოდის.