თითებს ჩაიკვნეტთ, ისეთი დესერტია – მკითხველის რეცეპტით
თითებს ჩაიკვნეტთ, ისეთი დესერტია – მკითხველის რეცეპტით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

გარდა იმისა, რომ ძალიან გემრიელია, ცხობის პროცესიც სასიამოვნოა – ნათია თენაძე, ჩვენი ფეისბუქჯგუფის წევრი. მკითხველების სხვა რეცეპტების სანახავად შემოგვიერთდით ფეისბუქჯგუფში. 

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 480 გრ
  • საფუარი - 8 გრ
  • კვერცხი - 1 ცალი
  • შაქარი - 2 სკ
  • მარილი - 5 გრ
  • კარაქი - 125 გრ
  • რძე - 200 მლ
ინგრედიენტები კრემისთვის
  • მასკარპონე - 250 გრ
  • ნაღები - 250 მლ
  • შაქრის პუდრა - 50 გრ
  • ქოქოსის ფქვილი
მომზადების წესები

რძე გაათბეთ და დაამატეთ შაქარი, მარილი, საფუარი, ერთი კვერცხი, გამდნარი კარაქი. მოზილეთ ნაზი ცომი და აცადეთ ამოსვლა, 40-45 წუთით.

დაყავით 8 ცალ ბურთულად, დაამუშავეთ, მოათავსეთ ღუმელის საცხობ ფორმაზე. გადააფარეთ სამზარეულო ცელოფანი, ჩაის ტილო და დააყოვნეთ 30 წუთით.

ცხობამდე გადაუსვით კვეცხის გული ცოტა რძით და გამოაცხვეთ 170 გრადუსზე, 35 წუთით.

გააცივეთ ბულკები და დაჭერით 8 ნაწილად.

კრემის მოსამზადებლად, ათქვიფეთ ნაღები, დაამატეთ შაქრის პუდრა და მასკარპონე, თქვიფეთ ცოტა ხნით. ბოლოს ქოქოსის ფქვილი და გემრიელი კრემიც მზადაა.

დაკრემეთ ბულკების ყველა ჭრილი, სათითაოდ. გემრიელად მიირთვით.