უგემრიელესი ლობიანი ნახევრად ფენოვანი ცომით
უგემრიელესი ლობიანი ნახევრად ფენოვანი ცომით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

უგემრიელესი და ხრაშუნა ლობიანის რეცეპტი ჩვენმა ფეისბუქჯგუფის წევრმა, ქალბატონმა თამუნამ გაგვიზიარა. შემოგვიერთდით თქვენც და გაგვიზიარეთ თქვენი კულინარიული შემოქმედება.

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 500 გრ
  • საფუარი - 1 სკ
  • ზეთი - 1 სკ
  • მარილი - 1 ჩკ
  • შაქარი - 1 ჩკ
  • არაყი - 1 სკ
  • ძმარი - 1 სკ
  • თბილი წყალი - 250 მლ
  • მარგარინი - 250 გრ
მომზადების წესები

თბილ წყალში გახსენით საფუარი, შაქარი და 2 სკ ფქვილი საერთო წონიდან. დაახლოებით ათ წუთში საფუარი გააქტიურდება, დაუმატეთ არაყი, ძმარი. მოზილეთ ცომი. ბოლოს შეაზილეთ ზეთი. დაელოდეთ ცომის ამოსვლას.

შემდეგ, გადმოიღეთ ფქვილმოყრილ მაგიდაზე, გააბრტყელეთ და წაუსვით დარბილებული მარგარინის 1/3. გადაკეცეთ კონვერტისებურად და შეინახეთ მაცივარში, 20 წუთით.

ასე გაიმეორეთ კიდევ ორჯერ. ბოლო გადაკეცვიდან 2 - 3 საათში შეგიძლიათ გამოიყენოთ.

ცომს მიეცით სასურველი ფორმა და შიგნით მოათავსეთ ნებისმიერი გულსართი (ლობიო, კარტოფილი, სოკო..)

მოხარშეთ ლობიო, გადაწურეთ, დაჭყლიტეთ, შემდეგ შეაზავეთ ზეთში, ოქროსფრამდე მოშუშული ხახვით, უცხო სუნელით, ხმელი ქინძით, ქონდარით, წითელი წიწაკით, პილპილითა და მარილით.