კრემიანი ფუნთუშები შოკოლადის პუდინგითა და მოხარშული კრემის შიგთავსით
კრემიანი ფუნთუშები შოკოლადის პუდინგითა და მოხარშული კრემის შიგთავსით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

შეგიძლიათ ზეთის გარეშე სცადოთ ერთხელ და ზეთიანი არც მოგინდებათ“ – სოფია, ჩვენი ფეისბუქჯგუფის წევრი. მკითხველების სხვა რეცეპტების სანახავად, გვეწვიეთ ფეისბუქჯგუფში. 

ინგრედიენტები

ინგრედიენტები ცომისთვის
  • რძე - 400 მლ
  • შაქარი - 150 გრ
  • ვანილი - 1 შეკვრა
  • საფუარი - 2 ჩკ
  • გამდნარი, თბილი კარაქი - 120 გრ
  • კვერცხი - 3 ცალი
  • ფქვილი - 900 გრ
ინგრედიენტები შოკოლადის პუდინგისთვის
  • კაკაო - 2 სკ
  • შაქარი - 100 გრ
  • ფქვილი - 30 გრ
  • რძე - 200 მლ
  • კარაქი - 50 გრ
  • ვანილი - 1 შეკვრა
ინგრედიენტები მოხარშული კრემისთვის
  • რძე - 250 მლ
  • კვერცხის გული - 2 ცალი
  • შაქარი - 100 გრ
  • ვანილი - 1 შეკვრა
  • ფქვილი - 30 გრ
  • კარაქი - 30 გრ
მომზადების წესები

მოზილეთ ცომი და დაელოდეთ ამოსვლას, შემდეგ გააბრტყელეთ, მოათავსეთ კრემი, დააფარეთ ცომის მეორე ნახევარი. ნარჩენი ცომი გადაზილეთ და დაასვენეთ სანამ მომზადდება ერთი პორცია. მეორეჯერაც ასევე. მესამედ ამოჭრისას, როგორც დარჩება ცომი, ისე გამოაცხვეთ. მოაყარეთ შაქრის პუდრა. 

შოკოლადის პუდინგის მოსამზადებლად, ყველაფერი მოათავსეთ ქვაბში, კარაქის გარდა. დადგით დაბალ ცეცხლზე და მოურიეთ განუწყვეტლივ, წამოდუღებამდე. ბოლოს დაამატეთ კარაქი და გააცივეთ. 

მოხარშული კრემი ზადება ისევე, როგორც შავი გულსართი. ზემოდან წასასმელად 2 ცალი კვერცხის გულს დაამატეთ 3 ს/კ რძე. გააფორმეთ ცოტა მოტოვებული კრემით და შეწვით, შემდეგ მოაყარეთ პუდრა.

გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე, 20 წუთით.