ღუმელში მომზადებული სკუმბრია, კარტოფილის გარნირთან ერთად
ღუმელში მომზადებული სკუმბრია, კარტოფილის გარნირთან ერთად
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ჩემს კერძებში ცხიმი, შაქარი, და სხვა მინიმუმამდეა დაყვანილი. შესაბამისად, კერძიც უფრო ჯანსაღია.“ – ნინო წილოსანი, ჩვენი ფეისბუქჯგუფის წევრი. მკითხველების სხვა რეცეპტების სანახავად გვეწვიეთ ჯგუფში. 

ინგრედიენტები

  • თევზი
  • დაფნის ფოთოლი
  • პაპრიკა - 1 ჩკ
  • ნიორი - 3 კბილი
  • შავი პილპილი
  • მარილი
  • ლიმონი
  • ხახვი - 1 თავი
  • ცერეცო
მომზადების წესები

გაასუფთავეთ და კარგად გარეცხეთ თევზი.

ცალკე ფიალაში მოამზადეთ საკმაზი: დასრისეთ კარგად რამოდენიმე ფოთოლი დაფნა(ხმელი), დაამატეთ პაპრიკა, დაჭყლეტილი ნიორი, შავი პილპილი, მარილი და 1 მთლიანი ლიმონისგან გამოწურული წვენი. მიღებული საკმაზი წაუსვით შიგნიდან და გარედან კარგად თევზს და გააჩერეთ 2 საათით.

1-2 თავი ხახვი დაჭერით ალყა- ალყა, დაამატეთ ცოტა დაჭრილი ცერეცო, მოასხურეთ ლიმონის წვენი და ჩატენეთ შიგთავსის სახით თევზს, მუცლის ღრუში. გარედან დასერეთ თევზი დანით და ჩააწყვეთ ლიმონის ნაჭრები. შეახვიეთ თევზი სათითაოდ, ფოლგაში და შედგით ღუმელში 200- 220 გრადუსზე, 20 წუთის შემდეგ გახსენით ფოლგა და შეწვით შეწითლებამდე.

გარნირად მომზადებულია კარტოფილის პიურე და ბოსტნეულის დამარინადებული სალათი. თქვენ შეგიძლიათ მოამზადოთ გარნირად თქვენეული ვარიანტი.

 

 

ტეგები:
თევზი სკუმბრია ნანახია: 212