სააღდგომო სუფრას დაამშვენებს, მზადდება 15 წუთში - ორიგინალური კალათები სააღდგომო კვერცხების ჩასაწყობად
სააღდგომო სუფრას დაამშვენებს, მზადდება 15 წუთში - ორიგინალური კალათები სააღდგომო კვერცხების ჩასაწყობად
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ერთ-ერთი იტალიური სააღდგომო ტრადიციული ორცხობილების რეცეპტი, ჩვენმა ფეისბუქჯგუფის წევრმა გაგვიზიარა. მკითხველების სხვა რეცეპტების სანახავად შემოგვიერთდით ფეისბუქჯგუფში. 

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 500 გრ
  • ღორის ქონი - 125 გრ
  • რძე - 70 გრ
  • ლიმონის ცედრა
  • ვანილი
  • ამმონიაკა, ან 1 შეკვრა გამაფხვიერებელი
  • კვერცხი - 2 ცალი
  • შაქარი - 200 გრ
  • მწიკვი მარილი
მომზადების წესები

მოხარშული კვერცხი სურვილისამებრ, შეგიძლიათ ნახევარი კვერცხით მორთოთ და ნახევარი უკვერცხო ორცხობილები გამოაცხოთ.

ამმონიაკა გამაფხვიერებელის მსგავსია, შეგიძლიათ მის ნაცვალდ ჩვეულებრივი გამაფხვიერებელი გამოიყენოთ. ორცხობილები მეტად ხრაშუნა გამოდის და დღეების შემდეგაც ინარჩუნებს სტრუქტურას. შეგიძლიათ ფერადი, შეღებილი კვერცხიც გამოიყენოთ.

ფქვილი მოათავსეთ თასსში, გაუკეთეთ ღრმული შუაში, ცოტა რძეში გახსენით ამმონიაკა. თუ გამაფხვიერებელს გამოიყენებთ, მაშინ არ არის საჭირო რძეში გახსნა. მოათავსეთ ყველა ინგრედიენტი და მოზილეთ ცომი.

გააბრტყელეთ, გამოჭერით სასურველი ფორმა, ნებისმიერი ფორმა შეგიძლიათ გააკეთოთ. კვერცხები წინასწარ მოხარშეთ ძალიან კარგად, 8-9 წუთით მაინც, დაადეთ გამოჭრილ ფორმას, მორჩენილი ცომიდან მოგრძო ზოლები გამოჭერით და ჯვრის ფორმით დაადეთ ზემოდან, როგორც სურათზეა.

ცალკე ათქვიფეთ 1 მთლიანი კვერცხი და გადაუსვით ზემოდან, მოაყარეთ ფერადი შაქარი და გამოაცხვეთ გახურებულ ღუმელში 15-20 წუთით.