ადიგენის ყველის რეცეპტი სახლის პირობებში
ადიგენის ყველის რეცეპტი სახლის პირობებში
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ამ ყველს დამწიფება არ სჭირდება. მომზადებიდან რამდენიმე საათში მზად იქნება. გამოიყენეთ პასტერიზებული რძე და 20%-ის და ზემოთ ცხიმიანობის არაჟანი. 

ინგრედიენტები

  • რძე - 1 ლიტრა
  • არაჟანი - 200 გრ
  • კვერცხი - 3 ცალი
  • მარილი 1-1.5 ჩკ
მომზადების წესები

 

  1. რძე ჩაასხით სქელძირიან ქვაბში და დადგით ცეცხლზე.
  2. ცალკე ჭურჭელში მსუბუქად ათქვიფეთ კვერცხი, დაუმატეთ არაჟანი და კარგად მოურიეთ.
  3. როგორც კი რძე ადუღდება, დაუწიეთ ალს მინიმუმამდე, ჩაასხით ქვაბში კვერცხიან-არაჟნიანი მასა.
  4. გააჩერეთ 5-8 წთ. როდესაც წვენი განცალკევდება, გადაიტანეთ აჭრილი მასა საწურზე, რომელზეც ორმაგი მარლა იქნება ჩაფენილი.  გააგრძლეთ კითხვა...