ინდური ბრინჯის ფლავი - თამაზ დავარაშვილის კერძის რეცეპტი
ინდური ბრინჯის ფლავი - თამაზ დავარაშვილის კერძის რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ბრინჯი ბასმათი - 250 გ
  • კურკუმა - 5 გ
  • კუმინი - 5 გ
  • ძირა - 5 გ
  • კარდამონი - 5 გ
  • მარილი და შავი პილპილი - გემოვნებით
  • რაფინირებული ზეთი - (ზეთისხილის)
  • ბულგარული წიწაკა - 250 გ (წითელი, ყვითელი, მწვანე)
  • სტაფილო - 100 გ
  • ბარდა - 80 გ
  • წითელი ხახვი - 70 გ
  • ნიორი - 10 გ
  • გაწურული მაწონი - 120 გ
  • ფორთოხალი - 2 ც
  • ბანანი - 1 ც
  • თაფლი - 25 გ
  • დარიჩინი - 5 გ
მომზადების წესები

ბრინჯი ბასმათი მოვათავსოთ ქვაბში, დავასხათ დაახლოებით 500-600 მლ წყალი. ამ ქვაბშივე უნდა დავამატოთ ზეთი, მარილი და დანარჩენი სუნელები და მოვხარშოთ. პარალელურად დიდ ტაფაზე დავიწყოთ დაჭრილი ბოსტნეულის მოხრაკვა. როდესაც ბრინჯი მოიხარშება, ოდნავ შევაგრილოთ და გადავურიოთ მოხრაკულ ბოსტნეულს.

ცალკე მოვამზადოთ სოუსი: მწვანე ხახვის თეთრი ნაწილი მოვწალოთ, მწვანე კი ცოცხალი დავტოვოთ. წვრილად დავჭრათ ბანანი,  ვაშლი, ლიმონის ფრეში, წითელი დაღერღილი წიწაკა და კარგად დავაბლენდეროთ

ტეგები:
მასტერშეფი ნანახია: 3184