ღანძილი – კახური დელიკატესი, მკითხველის რეცეპტით
ღანძილი – კახური დელიკატესი, მკითხველის რეცეპტით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

მეზობლებს აინტერესებდათ რისი სუნი ტრიალებდა, გავასინჯე, გავაცანი კახური დელიკატესი ღანძილი“ –  ელენე დათულიშვილი, ჩვენი ფეისბუქჯგუფის წევრი. 

ინგრედიენტები

  • ღანძილი
  • კახური ზეთი
  • მარილი
  • ქინძი
მომზადების წესები

სუფთა ღანძილი გადაარჩიეთ, გარეცხეთ და ადუღებულ წყალში მოათავსეთ. თავდახურულ ქვაბში მოხარშეთ, თუმცა ისეთი არომატი აუვა, რომ ყველა იგრძნობს.

როგორც კი ადუღდება მალევე ამოიღეთ ცივ წყალში და შემდეგ საწურზე გადაიტანეთ, როდესაც დაიწურება ხელით გუნდა–გუნდად კარგად გაწურეთ.

კახური ზეთი მოასხით, მარილი და ქინძი. 

განსაკუთრებით უხდება მჭადებს. გემრიელად მიირთვით.