თეთრი მინანქრის ყველაზე გამოცდილი რეცეპტი
თეთრი მინანქრის ყველაზე გამოცდილი რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

უგემრიელესია, მოცემული რეცეპტით საკმაოდ ბლომად გამოდის, ამიტომ შეგიძლიათ გაანახევროთ – თამო მეფიშვილი, ჩვენი ფეისბუქჯგუფის წევრი. 

ინგრედიენტები

  • შაქარი - 440 გრ
  • წყალი - 240 მლ
  • ჟელატინი - 20 გრ
  • ვანილი – დანის წვერით
მომზადების წესები

ჟელატინი დაალბეთ 120 მლ წყალში, ცალკე მოამზადეთ სიროფი.

შაქარი და წყალი მოათავსეთ სქელძირიან ქვაბში, ნელ ცეცხლზე. არ მოურიოთ, დუღილს რომ დაიწყებს და ტემპერატურა 112 ° –ზე იქნება, მაშინ მზადაა, ან ჯამით დაიდგით წყალი, ჩააწვეთეთ რამოდენიმე წვეთი, თუ დაკრისტალდა – მზადაა.

აფუებულ ჟელატინს ეტაპობრივად ეტაპობრივად დაუმატეთ ცხელი სიროფი, ვანილი და თან ათქვიფეთ მიქსერით. როდესაც მასა გამყარდება – მზადაა.

შეგიძლიათ დაუმატოთ ფერები და ამოავლოთ პასკები მინანქარში, ამოვლების დროს თუ გაგიმყარდათ, შეგიძლიათ ორთქლის აბაზანაზე შეათბოთ.