სატაცურის მომზადების უმარტივესი რეცეპტი მკითხველისაგან
სატაცურის მომზადების უმარტივესი რეცეპტი მკითხველისაგან
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

გემრიელი ხომ არის და ასევე ძალიან სააარგებლოა, სატაცურის მოსაყვანად საჭიროა 4 წელი, მოსამზადებლად რამდენიმე წუთი, საჭმელად კი რამდენიმე წამი - ნატო ფერაძე. მკითხველების სხვა რეცეპტების სანახავად შემოგვიერთდით ფეისბუქჯგუფში.

ინგრედიენტები

  • სატაცური - 20 ცალი
  • კარაქი
  • ნიორი - 2 კბილი
  • მარილი - გემოვნებით
მომზადების წესები

გარეცხეთ სატაცური და პარალელურად დაკეპეთ ნიორი წვრილად.  გააცხელეთ ტაფა, ცხიმად გამოიყენეთ კარაქი.

გაცხელებულ ტაფაზე დაყარეთ სატაცური და თან აბრუნეთ მუდმივად. ნახევარი წუთის შემდეგ მოაყარეთ მარილი. თან განაგრძეთ გადაბრუნება, რომ არ დაიწვას. კიდევ ნახევარი წუთიც და დაკეპილი ნიორიც დაამატეთ.

სატაცური დაბრაწვისას ხასხასა მწვანე ფერს იღებს და დაახლოებით 4 წუთში მზადაა. დიდხანს არ უნდა შეწვათ, თორემ ჩაფლავდება. სიხრაშუნე და მწვანე ფერი უნდა შეუნარჩუნდეს.