რუკოლას კრემსუპი კარამელიზირებული მანგოთი - სალომე სიჭინავას რეცეპტი
რუკოლას კრემსუპი კარამელიზირებული მანგოთი - სალომე სიჭინავას რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • რუკოლა - 200 გ
  • ლიმონის წვენი - 20 მლ
  • ლაიმის წვენი - 20 მლ
  • ფორთოხლის წვენი - 20 მლ
  • ზეითუნის ზეთი - 30 მლ
  • ნეკერჩხლის სიროფი - 25 მლ
  • დიჟონის მდოგვი - 15 გ (მარცვლოვანი)
  • მანგო - 35 გ (კარამელიზირებული)
  • ყაბაყი - 20 გ
  • კასონადი - 15 გ
მომზადების წესები

პირველ რიგში მოვამზადოთ სიროფი, რომელშიც უნდა დავაკარამელიზიროთ ნიგოზი, ნუში და მანგო. დაგვჭირდება:

წყალი-500გრ
შაქარი-500გრ

წამოვადუღოთ კარგად და დავამატოთ ნუში, ნიგოზი და მანგო. 10 წუთის შემდეგ ამოვიღოთ მოცემული ინგრედიენტები ქვაბიდან, ხოლო სიროფი დავტოვოთ გაზზე დაბალ ცეცხლზე,10 წუთის შემდეგ დავაბრუნოთ ნიგოზი და ნუში (მანგო უკვე მზადაა, მეტჯერ ჩაბრუნება აღარ სჭირდება) და დავაყოვნოთ სიროფში 20 წუთის განმავლობაში. 20 წუთის შემდეგ ამოვიღოთ სიროფიდან და დავასვენოთ 10 წუთით (სიროფიც შეგვიძლია გადმოვდგათ გაზიდან). 10 წუთის შემდეგ კი უნდა შეწვათ ფრიტურში, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.

კრემსუპი:

ფორთოხლის, ლაიმისა და ლიმონის წვენს გადავურიოთ ზეითუნის ზეთი, ნეკერჩხლის სიროფი, დიჟონის მდოგვი, კარამელიზირებული მანგო, ყაბაყი, კასონადი და რუკოლა და დავაბლენდეროთ. ჩვენი კრემსუპი მზადაა.

გაფორმებისას გაოვიყენოთ კარამელიზირებული ნუში და ნიგოზი.
 

ტეგები:
მასტერშეფი ნანახია: 660