უძველესი კერძი „ყალია“ - ტრადიციული ქართული კერძი, რომელიც ცხოვრებაში ერთხელ ყველამ უნდა მოამზადოს
უძველესი კერძი „ყალია“ - ტრადიციული ქართული კერძი, რომელიც ცხოვრებაში ერთხელ ყველამ უნდა მოამზადოს
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს რეცეპტი ჩვენმა ფეისბუქჯგუფის წევრმა – ნინო შონიამ გაგვიზიარა. მკითხველების სხვა რეცეპტების სანახავად შემოგვიერთდით ფეისბუქჯგუფში. 

ინგრედიენტები

  • ქათმის ხორცი
  • ხახვი - 3 ცალი
  • ნიორი - 3 კბილი
  • უცხო სუნელი - 0.5 ჩკ
  • უცხო სუნელი
  • ქინძი
  • ყვითელი ყვავილი
  • წიწაკა გემოვნებით
  • ბროწეულის წვენი - 400 მლ
  • ბროწეულის მარცვლები – გემოვნებით
  • მარილი - გემოვნებით
  • ფორთოხლის წვენი - 100 მლ
  • ქინძი – გემოვნებით
ინგრედიენტები ღომის ჩხირებისთვის
  • გამზადებული ღომი
  • არაჟანი
  • კვერცხის გული
მომზადების წესები

 

პირველ რიგში, თუჯის ტაფაზე შებრაწეთ ქათამი. იმავე ცხიმში მოშუშეთ ალყა-ალყად დაჭრილი ხახვი. მოშუშეთ იქამდე, სანამ არ გამუქდება, შემდეგ დაამატეთ დაჭყლეტილი ნიორი, უცხო სუნელი, ქინძი, ყვითელი ყვავილი, წიწაკა გემოვნებით, მოურიეთ კარგად და დაამატეთ ბროწეულის გამოწურული წვენი, ასევე ჩააყარეთ ცოტა გარჩეული ბროწეულიც, მარილი გემოვნებით. როდესაც კარგად ათუხთუხდება, ჩაალაგეთ დაჭრილი ქათამი და მოასხით ფორთოხლის წვენი, მეტი პიკანტურობისთვის. თეფშზე მოაყარეთ გემოვნებით ქინძი.

 

რაც შეეხება ღომის ჩხირებს, გამოყენებულია წინა დღეს მომზადებული ღომი, დაჭრილი სასურველ ნაჭრებად, ამოვლებული არაჟანში და კვერცხის გულში შებრაწული.