„აქვს სასწაული არომატი, თაფლისფერია და ბლანტი“ – აკაციის ლიქიორი, მკითხველის რეცეპტით
„აქვს სასწაული არომატი, თაფლისფერია და ბლანტი“ – აკაციის ლიქიორი, მკითხველის რეცეპტით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

დადგა მაისის თვე, და ტყეში აყვავდა აკაცია, ანუ ეკლის ხე, მეც არ დავაყოვნე და გაუშლელი ყვავილები დავკრიფე, რათა არომატული ლიქიორი მოვამზადო – ნინო მახარაძე. მკითხველების სხვა რეცეპტების სანახავად შემოგვიერთდით ფეისბუქჯგუფში.

ინგრედიენტები

  • აკაციის ყვავილი - 1 კგ
  • შაქარი - 0.5 კგ
  • არაყი - 1 ლიტრი
მომზადების წესები

 

დარჩეული აკაცის ყვავილი მოათავსეთ მინის ჭურჭელში, დააყარეთ შაქარი, დადგით 10 დღის განმავლობაში. დროდადრო ხის კოვზით მოურიეთ, ათი დღის შემდეგ დაასხით ოჯახის ჭაჭა, 75 გრადუსიანი. მოურიეთ კარგად, დადგით გრილ ადგილას, ზოგჯერ შეანჯღრიეთ ქილა, რათა მასა გაერთიანდეს. ასეთ მდგომარეობაში შეგიძლიათ დატოვოთ რამდენი ხანიც გინდათ. გამოყენდბის დროს გადაწურეთ, მიიღებთ ძალიან გემრიელ ლიქიორს. მოამზადეთ, არ ინანებთ.

 

ტეგები:
აკაცია აკაციის ლიქიორი ნანახია: 505